Agility

Hondenschool Molenheide Zonhoven

Algemene informatie

Agility is een tak van de hondensport waar de samenwerking tussen geleider en hond zeer belangrijk zijn. Hond en geleider moeten in een zo kort mogelijke tijdspanne een parcours met verschillende hindernissen afleggen.

Het parcours bestaat uit een 20-tal hindernissen die in een bepaalde volgorde moeten genomen worden door de hond. De combinatie die dit doet zonder fouten en in de kortste tijd is de winnaar. Omdat de geleider mee moet lopen om de hond door middel van gebaren en de stem te bevelen, is het noodzakelijk dat deze ook een basisfysiek heeft.

De hindernissen die genomen moeten worden bestaan uit hoogtesprongen, wip, brug, tunnel, slalom, enz. De hoogte van de hindernissen is afhankelijk van de grootte van de hond en is onderverdeeld in 3 categorieën: Large, Medium en Small. De wedstrijden zijn ook in 3 graden verdeeld. Om in graad 1 te mogen deelnemen moet er eerst een TAP proef (Toelating Agility Programma) afgelegd worden. Dit is om te zien of de hond en de geleider de toestellen kennen en of de hond ze ook wil nemen. Nadien heb je graad 2 en 3. Deze laatsten noemt men ook de experten.

Denk je eraan om ook agility te starten? 
1 x per jaar starten we een beginnersklas. Starten kan onder volgende voorwaarden:

  • Je hondje is 1 jaar oud.
  • Je hondje komt terug als je roept.
  • Je hondje heeft al een beetje geduld om te blijven zitten.
  • Je hondje is zot van speelgoed en beloningen.
  • Jijzelf ziet het zitten om mee te rennen.
  • Jullie doel is om samen en positief met elkaar te werken.

Categorieën

Volg de agility groep