Waarom een hondenschool

Hondenschool Molenheide Zonhoven

Waarom naar de hondenschool gaan?

Heb jij net een nieuwe puppy of viervoeter in huis gehaald? Dan raden we je zeker aan om eens een bezoekje aan de hondenschool te brengen! Puppy’s, maar ook volwassen honden, halen hier enorm veel voldoening uit.

Ze leren omgaan met hun soortgenoten, vertrouwen jou meer als baasje en leren allerlei manieren al spelenderwijs aan.

Hieronder de drie belangrijkste redenen waarom een bezoekje aan de hondenschool zeker de moeite waard is!

Sociaal gedrag

Wanneer je net een puppy in huis haalt is het bezoeken van een hondenschool erg aangeraden! Zo zal hij op een leuke manier leren naar je te luisteren, bepaalde manieren en gedragspatronen ontdekken én vooral ook leren omgaan met andere honden!

Op de hondenschool komen ze voortdurend in contact met andere viervoeters waardoor ze hier aan wennen en ook beter sociaal gedrag ontwikkelen. Maar ook oudere honden hebben hier voldoening aan.

Leden

Is jouw hond enorm bang van zijn soortgenoten?
Dan leren de instructeurs jou stap voor stap hoe je dit probleem kan aanpakken!

Begeleiding

Hondenscholen bieden vaak verschillende programma’s en thema’s aan. Zo kan je bij ons terecht bij de puppyklas, agility lessen (o.a. hindernisparcours) , basis lessen gehoorzaamheid en zelfs programma’s voor de iets oudere honden.

Speciale vriendschapsband

Een goed getrainde hond zorgt voor een leuke sfeer binnen het gezin. Je wilt graag dat je hond goed opgeleid is om zo leuke activiteiten samen te kunnen doen. Denk maar aan de dagelijkse dingen zoals bijvoorbeeld wandelen.

Op de hondenschool merk je dat je een speciale band creëert tijdens de training. Niet alleen je hond geniet samen van jullie tijd, het is ook gewoon veel aangenamer dat je je viervoeter kan vertrouwen als je hem ergens mee naartoe neemt.