Ontstaan en geschiedenis

Hondenschool Molenheide Zonhoven

1984

4 buurmannen, hondenliefhebbers, van de wijk “Termolen” hebben het plan om een hondenschool op te richten.

Op een braakliggend stuk grond in de wijk worden de eerste lessen gegeven. Een kantine, in de vorm van een bus, wordt naast het terrein geplaatst.

1986

Door de groei van het ledenaantal wordt de plaats binnen de wijk te klein en wordt er gezocht naar een nieuwe locatie voor de hondenschool. In samenspraak met de gemeente wordt de huidige locatie opgeruimd. De plaats was namelijk een oude woning waar vroeger de bewaker van het stort woonde. Als kantine werd er in het verre Eeklo een oude werfkeet van de RTT (het vroegere Belgacom) afgebroken en naar de huidige locatie verhuisd.

In 1986 werd ook de VZW : “Hondenschool Molenheide Zonhoven” opgericht.

Nog enkele belangrijke data :

1994 viering 10-jarig bestaan in Cultureel centrum Termolen
2004 viering 20-jarig bestaan in feestzaal gemeente Zonhoven
2014 viering 30-jarig bestaan in feesttent op terreinen van de hondenschool

Gedurende de volgende jaren werd de hondenschool verder uitgebreid wat betreft het aantal leden en natuurlijk moest de infrastructuur ook verder uitgebreid worden tot wat het nu is.

Jaar ervaring

Wat zijn wij

Onze Hondenschool is aangesloten bij de Koninklijke Kynologische maatschappij Sint Hubertus onder het nummer 827

Iedereen Welkom

Onze hondenschool staat open voor alle honden vanaf 10 weken tot … Iedereen die van zijn hond een gehoorzame sociale kameraad wil maken is welkom op onze hondenschool.
Vanaf 10 weken kan uw hond starten in de puppy klas , die voornamelijk gericht is op socialisatie.

Deze starten elke eerste woensdag van de maand met een theorieles, om daarna door te stromen naar hogere klassen waar hij begint in de echte gehoorzaamheid lessen .
Vanaf dat de hond 12 maanden is, kan hij terecht bij onze Agility trainingen.

Ook op latere leeftijd kan uw hond nog gehoorzaamheid leren, Agility beoefenen, flyball, het is nooit te laat om in te stappen.

Drempelvrees?

Wees gerust voor ieder is er een eerste keer, bij ons is iedereen welkom. Na de nodige uitleg van 1 van onze enthousiaste medewerkers is het aan u om te beslissen of u al dan niet lid wenst te worden van onze hondenschool.

Hebt u interesse ?

De instructeurs en het bestuur heten u van harte welkom .

Onze lesmethode

Tijdens de training wordt jouw hond beloond met de stem en met snoepjes en of speeltjes.
Wij gebruiken geen straffen of zetten geen druk op de honden. We werken enkel met hondvriendelijke hulpmiddelen. Wurgkettingen, pinkettingen of andere materialen die honden pijnigen zijn uit den boze.

Wij helpen je een band op te bouwen met jouw hond die bestaat uit wederzijds respect en een goede communicatie. Dit zodat zowel jij en jouw hond genieten van elkaars gezelschap. Laat intimiderende methodes en pijnlijke hulpmiddelen achterwege. Positieve gedragstraining is zoveel leuker en effectiever.

Aangezien we werken met beloning via snoep, is het belangrijk dat jouw viervoeter hier ook voor wil werken. Vaak raden we daarom ook aan om de hond niet teveel eten te geven voor je naar de les komt.

Wil je graag meedoen?

Je kan ook steeds terecht op de school zelf tijdens de lesuren. We staan je dan graag ter beschikking.

Heb je nog vragen of wil je je inschrijven?